Reacties en suggesties

Wie wil reageren op informatie op deze site of iets kwijt wil over een bijgewoond concert, is daartoe van harte uitgenodigd. Zend uw reactie of commentaar naar zangstudiojanpeterversteege@gmail.com.

30 november 2020 Naar aanleiding van de vocale bijdrage van bas Jan Peter Versteege aan een Taizé-dienst in Hoofddorp (Johannes de Doperkerk): ,,Ik weet dat Jan Peter leiding geeft aan de Zandvoortse Taizé-groep maar dat hij zo’n mooie stem heeft, wist ik niet.” ,,Ik ben onder de indruk van de zangers (Jan Peter Versteege en Annemarie Gerritsen).” ,,Genoten van jullie gezang. Veel lovende reacties gehoord.” Zomaar wat reacties uit de kerk aan de Kruisweg 1071 in Hoofddorp.

4 april 2020 ,,Knap dat bassolist Jan Peter Versteege op zo korte termijn kon invallen bij het Mattheus-project van Robert Bakker. Hij heeft het goed gedaan, chapeau.” ,,Mooi en zuiver gezongen. Fijn om naar te luisteren.” ,,Ik was tot tranens toe geroerd toen ik bas Jan Peter Versteege de solo’s uit de MP hoorde zingen.” Reacties van online bezoekers van het online-project Mattheus Passion van het Voice Company Koor. De ingehuurde bas was wegens ziekte uitgevallen. Versteege was bij dit project koorbas en stand-in solist en heeft tijdens een vorig project, ook wegens ziekte van de bas, de Caiaphas gezongen in Jesus Christ Superstar .

20 april 2019 ,,Mooi concert! Bijzonder dat u ’s morgens wordt gebeld vanwege ziekte van de bas en dan op zo’n indrukwekkende wijze de rol van Caiaphas kunt zingen. Maar ook de andere solisten Jorrit de Vries en Maarten Redeker, dirigent Robert Bakker en zijn Voice Company Koor een groot compliment. Had het niet willen missen.” ,,Wat een mooie diepe bas hebt u, fijn om mee te maken.”  ,,Knap om in zo korte tijd de rol paraat te hebben.” Reacties van enkele bezoekers van het concert Jesus Christ Cuperstar van Voice Company Koor in de Nijkerkse Kruiskerk.

17 juni 2016 ,,Wat een mooie klank, jullie samen. Hoop dat jullie nog eens komen” en ,,Die combinatie van stijlen in jullie programma: geestelijk, Yerushalayim, Ierse volksmuziek, prachtig.” Bezoekers en familie zijn opgetogen over het concert van ICA olv Jan Peter Versteege in zorgcentrum De Wildhoef in het lommerrijke Bloemendaal.

3 oktober 2015 ,,Wat heb je geweldig gezongen. En dan ook nog in het Hebreews” en ,,Heel mooi, meneer. En u kunt dus ook heel goed gitaar spelen.” Enkele reacties op een optreden van Jan Peter Versteege tijdens de presentatie van het nieuwste boek van dominee Teunard van der Linden: ‘Ondernemers met lef’ in de PKN-kerk van Zandvoort. Het  gezongen lied: Yerushalayim van Naomi Shemer.    

22 december 2013 ,,We hebben opnieuw genoten van je optreden tijdens het 50-jarig huwelijksfeest van onze vrienden. Het gaf een extra feestelijke en bijzondere toon aan het gebeuren. Bob en Ellen.” Naar aanleiding van miniconcert bas-bariton Jan Peter Versteege tijdens gouden huwelijksfeest in restaurant Boschbeek in Santpoort-Zuid. Gezongen aria’s en liederen: O Isis und Osiris (Die Zauberflote W.A. Mozart), Avondklokken (Russische traditional op de wijze van Ivan Rebroff) en I’m dreaming of a white Christmas (Irvin Berlin).

16 december 2013 ,,Bij toeval kwamen we afgelopen zondagmiddag in het mooie Nicolaaskerkje in Wesepe. We hebben daar genoten van een mooi kerstconcert van de Oratoriumvereniging uit Raalte, maar vooral ook van uw zang. Ook rondom ons hoorden we na uw solo’s : ,,Prachtig hè.”  Uw zang emotioneerde ons. Wat verder bleef hangen, was het zeer mooi door organist Sander van den Houten vertolkte Noël X van d’Aquin, licht en subtiel op dit mooie kleine orgel en natuurlijk ook van het altijd nog populaire Halleluja en For unto us a child is born van Händel. Dat we niet de enigen waren die volop hebben genoten, bewees het  ‘silence’  vertrekkende publiek. We wilden dit even kwijt en wensen u verder veel succes.” Echtpaar R. en P. Tonnelier over het concert van Zang- en Oratoriumvereniging Raalte in de Nicolaaskerk in Wesepe.

24 juni 2013 ,,Wat een prachtig concert van ICA. Wat mij erg raakte was die aria van koning Filip. Het werd erg mooi gezongen en de setting was goed met dat kaarsje en die zwarte mantel. Maar wat ik boeiend vond, is dat het me zo diep raakte; ik was erg onder de indruk.” Reactie van oudere Zandvoorter op de opera-aria Ella giammai ma mo (Verdi-Nabucco) van bas Jan Peter Versteege tijdens het optreden van kamerkoor ICA in theater De Krocht in Zandvoort.

1 februari 2013 ,,Een goede vriend en ‘jonge’ opa van onze kinderen overleed onlangs. Zijn echtgenote, onze vriendin, vroeg de Zandvoortse #bas Jan Peter Versteege het Russische lied ‘#De twaalf rovers’ te zingen. Haar overleden man had dit eerder van hem gehoord en gevraagd of hij dit tijdens zijn afscheidsbijeenkomst wilde zingen. We kenden de zanger niet maar sloten hem meteen in ons hart toen we hem ontmoetten. Tijdens de dienst heeft Jan Peter gezongen waarbij mijn dochter (Pema Bennardis) hem achter de piano passend begeleidde. Zijn stem is even warm en krachtig als zijn persoonlijkheid, een geïnspireerd mens.” Reactie van Miriam van Dun na een uitvaartdienst in Driehuis Westerveld waar Versteege deze Russische traditional zong in de bewerking van Ivan Rebroff.

22 januari 2013 ,,Het Ave Maria van Bach/Gounod: prachtig gezongen!’’Bezoekster van de uitvaartmis voor een vrouwelijke parochiaan in de Zandvoortse Agathakerk over het door #bas-bariton Jan Peter Versteege gezongen #Ave Maria.

22 januari 2013 ,,Heel erg mooi, zoals dat Ave Maria werd gezongen. En met zoveel gevoel. Goed om dit zo mee te maken.’’ Compliment van Feite Bakker naar aanleiding van het door #bas Jan Peter Versteege gezongen Ave Maria van Gounod tijdens de begrafenis van zijn voormalige buurvrouw in de Agathakerk in Zandvoort.

23 december 2013 ,,Wat een mooi stemmig koor, met een zeer divers repertoire. Het programma bestond uit licht klassiek, volksliedjes en als sluitstuk het Zuid-Afrikaanse Nkosi Sikkeleli Africa. Zeer bijzonder en het raakte niet alleen mij, maar ook het publiek. Een uurtje muziek wat niet snel vergeten wordt. Prachtig, voor herhaling vatbaar.” Gastvrouw Noortje Oliemuller over het optreden van I Cantatori Allergro in het Zandvoorts Museum op 23 februari 2013.

7 december 2012 ,,Het was erg geslaagd vrijdag! Nog eens hartelijk dank voor jullie medewerking aan de kerstmarkt, het was een welkome aanvulling.”Activiteitenbegeleidster Barbara Gigengack van het Bloemendaalse woonzorgcentrum De Rijp na een optreden met Christmas Carols op 7 december 2012.

23 december 2012 ,,Mooi gezongen en een kundig geleid koor. Knap dat de toon werd vastgehouden met alleen een stemvork. Ik zag een tevreden zaal en daar is het uiteindelijk om te doen.’’ Zoon van bewoonster Haarlems zorgcentrum Spaar en Hout na optreden met Christmas Carols op 23 december 2011.

9 juli 2011 ,,Dit optreden in het decor van het prachtige park, zich koesterend in de avondzon, was niet alleen een lust voor het oog. Bas-bariton Jan Peter Versteege en sopraan Sandra Ritskes-Baardman, ondersteund door prachtig pianospel van Annemarie Ruiters, wisten met prachtig vertolkte liederen van onder andere Purcell en Mozart de oren en harten van de luisteraars te raken. Zuiver van toon, harmonieus, en ook in de duetten speels en trefzeker. Het was geweldig, een avond die niet snel wordt vergeten. Velen gingen zingend naar huis.’’ Joost Mertens namens het Wijkcomité Velserbeek over het concert van Trias Musica zaterdagavond 9 juli 2011 in de muziekkoepel van het park ‘Velserbeek’ in Velsen-Zuid.

12 januari 2011 ,,I Cantatori Allegri beperkte zich tijdens dit Nieuwjaarsconcert in de Agathakerk tot klassieke liederen met een wonderbaarlijk hoog niveau.”Zandvoortse Courant van 12 januari 2010.

24 november 2010 ,,Heel hartelijk dank voor de mooie avond die jullie voor ons verzorgd hebben als solozanger(es) en als duet met voortreffelijke begeleiding. Ik heb genoten, stemmen van een hoog niveau, in prachtige opera liederen. Dat alles begeleid door een voortreffelijke maaltijd. Leuk dat we als groep ook drie liederen met jullie mee mochten zingen. De Italiaanse gastvrouw kreeg tranen in haar ogen!” Paul van der Heijden uit Heiloo (Heiloo) na het evenement ‘Cenare e cantare’ in Ristorante Andrea aan het Kerkplein Zandvoort op 24 november 2010.

24 november 2010 ,,Het was een geweldige avond. Zeker voor herhaling vatbaar.’’ Ed Bos (Egmond aan den Hoef) na het evenement ‘Cenare e cantare’ in Ristorante Andrea aan het Kerkplein Zandvoort op 24 november 2010.

24 november 2010 ,,Wij hebben genoten van jullie optreden de afgelopen avond. Prachtig gezongen italiaanse muzieknummers, mooi begeleid op de piano, en heerlijk Italiaans eten. Wat wil een mens nog meer!” Het echtpaar Gijs en Tineke ten Velden na het evenement ‘Cenare e cantare’ in Ristorante Andrea aan het Kerkplein Zandvoort op 24 november 2010. Uitvoerenden: Sandra Ritskes-Baardman (Sopraan), Fred Gest (Piano) en Jan Peter Versteege (Bas-bariton).

29 september 2010 ,,We (Warda en ik) vonden het een hele speciale avond in restaurant Andrea. Het eten was heerlijk en de sfeer was echt Italiaans. Zeker toen iedereen meezong met Volare. Voor herhaling vatbaar. Veel succes verder met deze formule.” Yolande Versteege na het evenement ‘Cenare e cantare’ in Ristorante Andrea aan het Kerkplein Zandvoort. Uitvoerenden: Sandra Ritskes-Baardman (Sopraan), Fred Gest (Piano) en Jan Peter Versteege (Bas-bariton).

20 december 2009 ,,Heel mooi gezongen, die Christmas Carols. Zo’n kwaliteit hebben we niet vaak in huis.” Gastvrouw van zorgcentrum Boerhaave in Haarlem-Schalkwijk na optredens ICA op 20 december 2009.

18 oktober 2008 ,,Wat hebben we genoten van jullie concert. De midwinterhoorn was fascinerend en het koor verfrissend en enthousiast. Een heerlijk avondje uit.” Familie De Bruijn uit Pesse over het concert van I Cantatori Allegri in Diever met medewerking van midwinterhoornspeler Peter Kuiper uit Oldendiever.

23 april 2008 ,,Graag wil War Child kamerkoor I Cantatori Allegri bedanken voor zijn inzet om War Child te steunen door middel van de organisatie van een concert. Met deze actie heeft u het fantastische bedrag van 175 euro ingezameld. Dit geld gebruiken wij om kinderen in oorlogsgebieden te helpen.’’Denise Chen, Donateurbeheer War Child Nederland.

4 april 2008 ,,Mooi artikel in de Zandvoortse Courant. Geweldig dat het concert van I Cantatori Allegri zo’n succes was. Het is een lovend artikel met een mooie oproep voor de volgende keer. En wat een fantastisch bedrag! Ontzettend bedankt voor jullie geweldige inzet!’’ Michiel Reinders, Acties & Evenementen War Child Nederland

20 december 2007 ,,Ik wil jullie namens de school wederom enorm bedanken voor de bijdrage aan de sfeer tijdens onze jaarlijkse kerstborrel. Het was, ondanks de kou, enorm warm en dierbaar. Veel succes met de optredens.’’Ingeborg Wisbrun van de Aerdenhoutse School Vereniging na kort optreden op kerstparty 19 december 2007.