Cantores Laeti is een projectensemble van geoefende zangers, dat graag met elkaar meerstemmige muziek ten gehore brengt. De groep, een doorstart van I Cantatori Allegri, zet ook in 2022 de traditie voort om in de dagen voor Kerstmis (17 december) in het centrum van Zandvoort christmas carols te zingen voor het goede doel.

De leden van Cantores Laeti hebben besloten om 17 december net als vorig jaar een keur aan christmas carols ten gehore te brengen in het centrum van Zandvoort ten bate van het goede doel. Het projectkoor oefent om de week bij Zangstudio Versteege onder leiding van zangdocent Jan Peter Versteege aan de Vinkenstraat 42 in Zandvoort.

Inlichtingen en boekingen Cantores Laeti: 023-5730130 of zangstudiojanpeterversteege@gmail.com. Zangstudio Versteege heeft een eigen inhoudingsplichtigenverklaring.

Reacties ten aanzien van optredens ICA

(Klik hier voor de Christmas Carols)

,,Mooi optreden en gevarieerd programma”, ,,Zo’n vol geluid met een zanggroep van slechts zes zangers”, ,,Hoop dat jullie nog een keer terug willen komen.” Reacties van bewoners van Zorgcentrum De Wildhoef in Bloemendaal na voorjaarsconcert. Het  koor beloofde nog eens te zingen, wanneer de bewoners daar om vragen. 18 april 2018.

,,Wat heeft het ensemble van Jan Peter Versteege mooi gezongen. Daar doe je het voor. Goed gezongen, het kleinste koor van het Zandvoortse Nieuwjaarsconcert. Bravo Maaike, Marion, Marjolein, Rein, Jan Peter en Yolande. Chapeau.” Bezoekster Helma Giebels  is enthousiast over het optreden van I Cantatori Allegri in de Zandvoortse Agathakerk op 7 januari 2018. Het koor kreeg een klaterend applaus.

,,Wat een mooie klank, jullie samen. Hoop dat jullie nog eens komen”, ,,Die combinatie van stijlen in jullie programma: geestelijk, Yerushalayim, Ierse volksmuziek, prachtig.” Bezoekers en familie zijn opgetogen over het concert van ICA olv Jan Peter Versteege in zorgcentrum De Wildhoef in het lommerrijke Bloemendaal op 17 juni 2016.

,,Een mooi concert. Jullie hebben heel goed gezongen”, ,,Een prachtige locatie ook, dat museum. Dat vraagt om meer concerten. Er was ook een hele goede sfeer. Bedankt!” Bezoekers na meiconcert I Cantatori Allegri in Zandvoorts Museum 29 mei 2015.

,,Het kamerkoor I Cantatori Allegri van dirigent Jan Peter Versteege heeft afgelopen zondag een uitstekende prestatie neergezet in theater De Krocht. Opvallend was de vooruitgang die met name de solisten hebben doorgemaakt.” Recensie in de Zandvoortse Courant van 27 juni over optreden 23 juni 2013.

,,Ik vond  jullie optreden erg gevarieerd en goed ingestudeerd. En ook heel leuk en goed om mee te maken.’’ ,,Wat hebben jullie ons een fantastische middag bezorgd in de Krocht. Voor mij was het de eerste keer dat ik een concert van jullie bezocht, het was overweldigend! Inzet van toonhoogte, uitstraling naar het publiek, alle solisten en pianiste, héérlijk om naar te luisteren.’’ Twee bezoekers van het concert van ICA 23 juni 2013 in theater De Krocht in Zandvoort.

,,Wat een mooi stemmig koor, met een zeer divers repertoire. Het programma bestond uit licht klassiek, volksliedjes en als sluitstuk het Zuid-Afrikaanse Nkosi Sikkeleli Africa. Zeer bijzonder en het raakte niet alleen mij, maar ook het publiek. Een uurtje muziek wat niet snel vergeten wordt. Prachtig, voor herhaling vatbaar.”Gastvrouw Noortje Oliemuller over het optreden van I Cantatori Allergro in het Zandvoorts Museum op 23 februari 2013.

,,Het was erg geslaagd vrijdag! Nog eens hartelijk dank voor jullie medewerking aan de kerstmarkt, het was een welkome aanvulling.” Activiteitenbegeleidster Barbara Gigengack van het Bloemendaalse woonzorgcentrum De Rijp na een optreden met Christmas Carols op 7 december 2012.

,,Mooi gezongen en een kundig geleid koor. Knap dat de toon werd vastgehouden met alleen een stemvork. Ik zag een tevreden zaal en daar is het uiteindelijk om te doen.’’ Zoon van bewoonster Haarlems zorgcentrum Spaar en Hout na optreden met Christmas Carols op 23 december 2011.

,,I Cantatori Allegri beperkte zich tijdens dit Nieuwjaarsconcert in de Agathakerk tot klassieke liederen met een wonderbaarlijk hoog niveau.” Zandvoortse Courant van 12 januari 2010

,,Heel mooi gezongen, die Christmas Carols. Zo’n kwaliteit hebben we niet vaak in huis.” Gastvrouw van zorgcentrum Boerhaave in Haarlem-Schalkwijk na optredens ICA op 20 december 2009

,,Schitterend, wat een programma weer dit keer. En zo veelzijdig.” ,,Daar moeten jullie een hoop tijd in hebben gestoken om dat allemaal in te studeren. Hoop dat jullie niet al te lang wegblijven.” ,,Ik zal doorgeven dat de mensen het weer fantastisch vonden.” Bezoekers en gastvrouwen van zorgcentrum A.G. Bodaan in Bentveld na optreden 22 februari 2009

,,Wat een liedkeus en prachtige klankkleur vanmorgen. Hoop dat jullie nog een keer terugkomen.” ,,Vooral Gaude Virgo en Nkosi Sikkelel vonden we erg mooi.” ,,Goede solisten trouwens. Al met al de moeite waard! ”Bezoekers van de zondagdienst in de Zandvoortse PKN-kerk (27 september 2008).

I Cantatori Allegri met dirigent Jan Peter Versteege was zo goed het spits af te bijten. De mooie harmonie van dit koor en de gekozen stukken pasten schitterend bij de akoestiek van de kerk. Deel van reportage van de Korendag Zandvoort (6 september 2008) in de Zandvoortse Courant van 11 september 2008 over het optreden van ICA. 

,,Mooi programma en erg afwisselend. Bravo!” ,,Ik hoop dat jullie nog eens terugkomen.” ,,De mensen bleven niet voor niets zolang en ook de PG-mensen leken zich te amuseren.” Bewoners zorgcentrum A.G. Bodaan in Bentveld 18 mei 2008

De kleine vijftig bezoekers van het concert van I Cantatori Allegri in verenigingsgebouw De Krocht hebben een boeiende muziekmiddag beleefd. Het gezelschap onder leiding van Jan Peter Versteege bracht een zeer gevarieerd programma. Het concert was zeer onderhoudend, niet in de laatste plaats door de heldere uitleg van dirigent Versteege. Kortom een succes dat voor herhaling vatbaar is. Zandvoortse Courant 3 april 2008

Ik wil jullie namens de school wederom enorm bedanken voor de bijdrage aan de sfeer tijdens onze jaarlijkse kerstborrel. Het was, ondanks de kou, enorm warm en dierbaar. Veel succes met de optredens. IngeborgWisbrun van de Aerdenhoutse School Vereniging na kort optreden tijdens kerstparty 19 december 2007 

Leuk programma met voor elk wat wils. Je kon duidelijk zien dat de mensen het naar hun zin hadden. Vooral die leuke liedjes uit ‘Ja zuster, nee zuster’, maar ze zongen ook mee met ‘Piet Hein’ en ‘Waar de blanke top’. Fijn dat jullie er waren. Gastvrouw W. Steetskamp van zorgcentrum Bodaan in Bentveld 28 mei 2007

‘Vier weverkens zag men ter botermarkt gaan’. Het eeuwenoude wijsje werd met zichtbaar plezier gebracht. (…) Het plezier spatte af van de a capella gezongen liederen. Zandvoortse Courant 17 november 2005

Delen uit beroemde opera’s van Gershwin en Joplin, negrospirituals, en bekende Nederlandse, Duitse en Engelse volksliedjes klonken uitermate sfeervol en werden met overgave en liefde vertolkt. De Zandvoorter 17 november 2005