Evenement details:

 • zo
  04
  nov
  2018

  Concert Sola Re Sonare in St. Janskerk Zutphen

  14:30St. Janskerk Zutphen

  Sola Re Sonare uit Heemstede bestaat 25 jaar. Komende zondag 4 november wordt het tweede jubileumprogramma uitgevoerd. Op het programma een keur aan Engelse koormuziek. Op 28 oktober 2018 heeft het eerste concert plaats gevonden in de Bavokerk te Heemstede. De St. Jankerk is te vinden in Zutphen, Nieuwstadskerksteeg 2. De aanvang is 14.30 uur. Geen toegang, collecte na afloop.

  Vocaal Ensemble 'Sola Re Sonare' uit Heemstede zingt onder leiding van Joop van Goozen uit Brummen, viert dit jaar het feit dat leden èn dirigent samen al 25 jaar genieten van prachtige muziek. Om dit 25-jarig jubileum luister bij te zetten heeft het koor unaniem gekozen voor een Engels programma. Vanuit wensen van koorleden en nieuwe inbreng van de dirigent is een bloemlezing tot stand gekomen uit 500 jaar Engelse koorcultuur met muziek van o.a. Farrant, Purcell, Elgar, Britten, Tavener en Stanford onder de titel “Sing Ye Choirs”. De luisteraar kan zo ervaren wat die Engelse koormuziek zo aantrekkelijk maakt. Door de hele periode van 500 jaar heen onderscheidt de Britse muziek zich namelijk door een grote mate van welluidendheid, met aanstekelijke melodieën en smeuïge harmonieën.

  Wat betreft Benjamin Britten moge gezegd worden: zijn ‘Flowersongs’ die u zult horen, componeerde hij t.g.v. het 25-jarig huwelijk van een bevriend echtpaar, een muzikaal boeket dus. Deze symbolische geste is uiteraard zeer toepasselijk waar koor en dirigent al 25 jaar met elkaar optrekken. Over stoppen wordt dus ook niet gesproken, zijn er zelfs voorjaarsklanken te beluisteren, want voor ons koor is het nog lang geen herfst. Stadsorganist van Doesburg Wilbert Berendsen  lardeert het geheel met improvisaties die een link leggen tussen de verschillende programmaonderdelen. Bas Jan Peter Versteege uit Zandvoort zingt mee als projectlid van het koor.