• vr
  07
  apr
  2023
  19:00Dorpskerk Zandvoort

  Oecumenische dienst rond Goede Vrijdag in samenwerking met de Taizé-werkgroep, onderdeel van de Zandvoortse Raad van Kerken. Thema en liederen zijn uitgekozen door de Taizé-werkgroep van de Lokale Raad van Kerken in samenspraak met dominee John Vrijhof.

  In de dienst zullen enkele Taizé-liederen worden gezongen door de gemeente en zangensemble Cantores Laeti en enkele aria's uit de Mattheus Passion van J.S. Bach: Erbarme dich en Mache dich mein Herze rein door respectievelijk Marjolein Gieles en Jan Peter Versteege

 • zo
  24
  apr
  2022
  14:30Raadhuisplein Zandvoort

  Op het Raadhuisplein in Zandvoort is zondag een Sing-In voor Oekraïne. Een koor van rond de honderd Zandvoortse zangers en zangeressen gaat de beroemde canon 'Dona Nobis Pacem' zingen als hart onder riem voor de Oekraïense vluchtelingen in Zandvoort. Iedereen is welkom, ook om mee te zingen. Er worden blaadjes uitgedeeld met tekst en muziek.

  Het zingen begint rond 14.30 en om 15.30. Burgemeester Moolenburgh zal eerst een paar woorden spreken en aansluitend gaat het spektakel van start in de sfeer van de Sing-In onlangs op het plein bij de Brandenburger Tor in Berlijn (zie YouTube). Aansluitend wordt het Oekraïens Volkslied gezonden door het zangensemble Cantores Laeti olv Jan Peter Versteege.

  De bedoeling is na het zingen te collecteren. De opbrengst wordt gegeven aan de Werkgroep Oekraïne van de gemeente Zandvoort. De opvang van de Oekraïners kost veel geld en wellicht kunnen we met de Sing-In de onkosten wat drukken. Meer informatie: zangstudiojanpeterversteege@gmail.com.

   

   

 • za
  18
  dec
  2021
  12:00Zandvoort Centrum

  Zangensemble Cantores Laeti zingt 18 december 's middag in het centrum van Zandvoort Christmas Carols in het Engels, Frans en Duits. Ondernemers sponseren het evenement en het publiek gooit geld in een emmer voor een goed doel. De zangers van Cantores Leati (de vrolijke zangers) zingen dit jaar voor Prakkie & More, een particulier initiatief, dat voedsel en kleding ophaalt voor de minder bedeelde Zandvoorters.

 • zo
  25
  jul
  2021
  10:00Agatha Kerk Zandvoort

  R.-k. kerkdienst in de Agatha Kerk aan de Grote Krocht 45 in Zandvoort. Vocale bijstand als cantor en solist, begeleid door organist Rob van Zoelen. Bas-bariton Jan Peter Versteege zingt enkele liederen uit Gezangen voor Liturgie en het Ave Verum Corpus van W.A. Mozart.

 • zo
  30
  mei
  2021
  19:00Joannes de Doperparochie

  Taizé-dienst in de Johannes de Doperkerk in Hoofddorp (Kruisweg 1071). Bas-bariton zingt samen met sopraan, alt en tenor Taizé-liederen omdat samenzang ivm Corona nog niet mag.

 • ma
  30
  nov
  2020
  19:00Johannes de Doperparochie

  Taizé-dienst in de Johannes de Doperkerk in Hoofddorp (Kruisweg 1071). Bas-bariton zingt samen met sopraan Annemarie Gerritsen Taizé-liederen omdat samenzang ivm Corona niet mag.

 • vr
  10
  apr
  2020
  15.00 uurOnline

  Basbariton Jan Peter Versteege zingt als bassolist en projectbas mee in een uitvoering van de online Mattheus Passion van het Voice Company Koor olv Robert Bakker. Dit is in plaats van drie live-uitvoeringen in Haarlem, Lelystad en Nijkerk, die ivm de corona crisis zijn afgelast. Dit online-concert begint (Goede Vrijdag) om 15.00. Gratis online kaarten (links) via www.hetvoicecompanykoor.nl.

 • za
  04
  apr
  2020
  16.00 uurOnline

  Basbariton Jan Peter Versteege zingt als bassolist en projectbas mee in de utvoering van de online Mattheus Passion van het Voice Company Koor olv Robert Bakker. Dit is in plaats van drie live-uitvoeringen in Haarlem, Lelystad en Nijkerk, die ivm de corona crisis zijn afgelast. Het online-concert van zaterdag 4 april is om 16.00 uur. Online kaarten (links) via www.hetvoicecompanykoor.nl.

 • zo
  05
  jan
  2020
  Agathakerk Zandvoort

  Op 5 januari 2020 treedt projectkoor Cantores Laeti op tijdens het Nieuwjaarsconcert in de r.-k. Agatha Kerk in Zandvoort. Het projectkoor wordt geleid door dirigent Jan Peter Versteege, zangdocent in Zandvoort, die zelf ook meezingt. Het koor zingt zes nummers, waaronder het fraaie Merck toch hoe sterck in de versie van Felix de Nobel en het mooie Israelische lied Oseh sjalom. De toegang is vrij, aanvang 14.30.

 • di
  24
  dec
  2019
  13.00-16.00Cronjéstraat Haarlem

  Projectkoor Cantores Laeti zingt Christmas Carols in de Haarlemse Cronjéstraat voor het goede doel. Het project dit jaar is korte vakanties van de Zandvoortse welzijnsinstelling Pluspunt voor basisschooljeugd en oudere jongeren, bij wie thuis onvoldoende geld is voor een jaarlijkse korte vakantie. Sponsoren zijn de winkeliers via de winkeliersvereniging in de Cronjéstraat en de passanten in dit Haarlemse winkelhart. Cantores Laeti (doorstart van I Cantatori Allegri) zingt onder leiding van zangdocent Jan Peter Versteege van Zangstudio Versteege, een van de sponsoren. Verdere bijzonderheden www.zangstudio-versteege.nl/cantores-laeti/optredens/. Wie wil sponseren vindt op genoemde webpagina de mogelijkheden.

 • za
  21
  dec
  2019
  12.00-17.00Centrum Zandvoort

  Projectkoor Cantores Laeti zingt Christmas Carols in Zandvoort voor het goede doel. Het project dit jaar is korte vakanties van welzijnsinstelling Pluspunt voor basisschooljeugd en oudere jongeren, bij wie thuis onvoldoende geld is voor een jaarlijkse korte vakantie. Sponsoren zijn bedrijven en winkels en vooral passanten in het dorpshart van Zandvoort. Cantores Laeti (doorstart van I Cantatori Allegri) zingt onder leiding van zangdocent Jan Peter Versteege van Zangstudio Versteege, een van de sponsoren. Verdere bijzonderheden www.zangstudio-versteege.nl/cantores-laeti/optredens/. Wie wil sponseren vindt op genoemde webpagina de mogelijkheden.

 • za
  07
  dec
  2019
  15.00-17.30Westerkerk, Prinsengracht 279 Amsterdam

  Matineeconcert Elias van Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847). Het wordt een bijzonder concert met twee grote koren: Het Residentiekoor én het Hoofdstadkoor en het Dorts Kamerorkest. Zo komt dit grootse werk, met opera-achtige allure, helemaal tot zijn recht. Er zijn vier solisten en ook nog dubbelkwartetten. Jan Peter Versteege zingt mee in het dubbelkwartet nr. 7. Kaarten a 29,00 euro (voorverkoop) verkrijgbaar via deze site: https://sites.google.com/site/hoofdstadkoor/home.

 • za
  30
  nov
  2019
  15.00-17.30Beeklaan 188 Den Haag

  Matineeconcert Elias van Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847). Het wordt een bijzonder concert met twee grote koren: Het Residentiekoor én het Hoofdstadkoor en het Dorts Kamerorkest. Zo komt dit grootse werk, met opera-achtige allure, helemaal tot zijn recht. Er zijn vier solisten en ook nog dubbelkwartetten. Jan Peter Versteege zingt mee in het dubbelkwartet nr. 7. Kaarten a 27,50 (voorverkoop) verkrijgbaar bij de VVV (Spui 68 2511 BT Den Haag) en bij muziekhandel Albersen Valeriusstraat 12 2517 HR Den Haag.

 • di
  20
  aug
  2019
  14.00-16.30Wijkcentrum De Prinsenhof, Beatrixlaan 2 Beverwijk

  Wie van smartlappen en levensliederen houdt, komt 20 augustus naar wijkcentrum Prinsenhof in Beverwijk. Daar geeft Jan Peter Versteege een heuse workshop smartlappen en levensliederen zingen. Hij vertelt iets over de geschiedenis van het levenslied en laat de aanwezigen zelf zingen, begeleid door een accordeoniste. De aanvang is 14.00 uur. Het evenement duurt inclusief een pauze ruim twee uur.

  Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Beverwijk voor 5 euro (leden) of 7,50 euro (niet-leden). Informatie: https://tinyurl.com/y6qq8gcr.

 • zo
  07
  jul
  2019
  10:00Dorpskerk Zandvoort, Kerkplein in Zandvoort

  Tijdens de oecumenische dienst in de Zandvoortse Dorpskerk treedt op het zangensemble Ubi Caritas. Het ensemble, dat onder leiding staat van bas-bariton Jan Peter Versteege, zingt enkele Taize-liederen en andere meerstemmige liederen. Het thema is 'Geloven in Zandvoort' en zal plaatsvinden in de tuin van de kerk.

 • zo
  09
  jun
  2019
  10:00Dorpskerk Zandvoort, Kerkplein in Zandvoort

  Ensemble Ubi Caritas is uitgenodigd de Pinksterdienst luister bij te zetten in de Zandvoortse Dorpskerk. Het ensemble onder leiding van Jan Peter Versteege zingt enkele Taize-liederen en ondersteunt de kerkzang in het slotlied Glory Hallelujah, dat ook bekend staat als Battle Hymne. Verder zingen Versteege en Marjolein Gieles het bekende duet Abide with me van de Amerikaanse componist Sally DeFord. De dienst wordt voorgegaan door ds John Vrijhof.

 • ma
  22
  apr
  2019
  15:00Dominicuskerk, Spuistraat 12, Amsterdam

  Jan Peter Versteege zingt mee als koorbas in een concertante uitvoering van het project Jesus Christ Superstar door het Voice Company Koor olv Robert Bakker. Kosten per kaartje 20 euro. Tickets bestellen kan via https://hetvoicecompanykoor.nl/concerten-het-voice-company-koor/?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=Deze+video+s+moet+je+zien%21&utm_campaign=Deze+video+s+moet+je+zien%21.

   

 • za
  20
  apr
  2019
  16:00Kruiskerk, Venestraat 44, Nijkerk

  Jan Peter Versteege zingt mee als Caiaphas (bas is ziek) in een concertante uitvoering van het project Jesus Christ Superstar door het Voice Company Koor olv Robert Bakker. Kosten per kaartje 20 euro. Tickets bestellen kan via https://hetvoicecompanykoor.nl/concerten-het-voice-company-koor/?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=Deze+video+s+moet+je+zien%21&utm_campaign=Deze+video+s+moet+je+zien%21.

   

 • vr
  12
  apr
  2019
  20:15Ontmoetingskerk, Schor 4, Lelystad

  Jan Peter Versteege zingt mee als koorbas in een concertante uitvoering van het project Jesus Christ Superstar door het Voice Company Koor olv Robert Bakker. Kosten per kaartje 20 euro. Tickets bestellen kan via https://hetvoicecompanykoor.nl/concerten-het-voice-company-koor/?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=Deze+video+s+moet+je+zien%21&utm_campaign=Deze+video+s+moet+je+zien%21.

   

 • zo
  07
  apr
  2019
  16:00Adelbertuskerk, Rijksstraatweg, hoek Zaanenstraat Haarlem

  Jan Peter Versteege zingt mee als koorbas in een concertante uitvoering van het project Jesus Christ Superstar door het Voice Company Koor olv Robert Bakker. Kosten per kaartje 20 euro. Tickets bestellen kan via https://hetvoicecompanykoor.nl/concerten-het-voice-company-koor/?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=Deze+video+s+moet+je+zien%21&utm_campaign=Deze+video+s+moet+je+zien%21.

   

 • vr
  05
  apr
  2019
  20:15Marekerk Lange Mare 48 Leiden

  Jan Peter Versteege zingt mee als koorbas in een concertante uitvoering van het project Jesus Christ Superstar door het Voice Company Koor olv Robert Bakker. Kosten per kaartje 20 euro. Tickets bestellen kan via https://hetvoicecompanykoor.nl/concerten-het-voice-company-koor/?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=Deze+video+s+moet+je+zien%21&utm_campaign=Deze+video+s+moet+je+zien%21.

   

 • ma
  31
  dec
  2018
  17:00Agathakerk

  Dienst in de r.-k. Agathakerk mmv de zangensembles Ubi Caritas en I Cantatori Allegri olv dirigent en bas Jan Peter Versteege. Na afloop oliebollen en bubbels. De bijeenkomst is georganiseerd onder auspiciën van de Lokale Raad van Kerken van Zandvoort.

 • za
  22
  dec
  2018
  12.00-17.00Centrum Zandvoort

  Kamerkoor ICA gaat zingen op zaterdag 22 december van 12.00 tot 17.00 uur in de dorpskern van Zandvoort in Dickensiaanse uitmonstering. We hopen dat publiek en middenstand ook dit jaar weer gul zullen geven. Zie verder de pagina www.zangstudio-versteege.nl/i-cantatori-allegri/optredens/.

 • di
  18
  dec
  2018
  12-15 uurKerstmarkt Zandvoort-Noord

  Kamerkoor zingt op dinsdag 18 december 2018 op het markt voor de Vomar in Zandvoort Noord (12.00-15.00) in Dickensiaanse uitmonstering. We hopen dat publiek en middenstand gul zullen geven. De opbrengst gaat naar een vakantieproject voor kansarme kinderen uit Zandvoort, van wie de ouders het te krap hebben om de kinderen te trakteren op een vakantie.  Het koor zingt ook zaterdag 22 december van 12.00 tot 17.00 uur in de dorpskern.

 • di
  27
  nov
  2018
  10:30Agathakerk Zandvoort

  Kamerkoor ICA zingt het beroemde Nkosi Sikkelel Afrika op de begrafenis van een oud-Koorlid. Het koorlid is onlangs gestorven na een lange, slopende ziekte.

 • zo
  11
  nov
  2018
  10:00Dorpskerk Kerkplein Zandvoort

  Ensemble Ubi Caritas onder leiding van de Zandvoortse dirigent Jan Peter Versteege treedt op in de Zandvoortse Dorpskerk. De protestantse gemeente en de r.-k. parochie St Agatha houden er een oecumenische dienst. Voorgangers zijn pastor Tilly Boddaert en dominee J. Seeleman.

 • zo
  04
  nov
  2018
  14:30St. Janskerk Zutphen

  Sola Re Sonare uit Heemstede bestaat 25 jaar. Komende zondag 4 november wordt het tweede jubileumprogramma uitgevoerd. Op het programma een keur aan Engelse koormuziek. Op 28 oktober 2018 heeft het eerste concert plaats gevonden in de Bavokerk te Heemstede. De St. Jankerk is te vinden in Zutphen, Nieuwstadskerksteeg 2. De aanvang is 14.30 uur. Geen toegang, collecte na afloop.

  Vocaal Ensemble 'Sola Re Sonare' uit Heemstede zingt onder leiding van Joop van Goozen uit Brummen, viert dit jaar het feit dat leden èn dirigent samen al 25 jaar genieten van prachtige muziek. Om dit 25-jarig jubileum luister bij te zetten heeft het koor unaniem gekozen voor een Engels programma. Vanuit wensen van koorleden en nieuwe inbreng van de dirigent is een bloemlezing tot stand gekomen uit 500 jaar Engelse koorcultuur met muziek van o.a. Farrant, Purcell, Elgar, Britten, Tavener en Stanford onder de titel “Sing Ye Choirs”. De luisteraar kan zo ervaren wat die Engelse koormuziek zo aantrekkelijk maakt. Door de hele periode van 500 jaar heen onderscheidt de Britse muziek zich namelijk door een grote mate van welluidendheid, met aanstekelijke melodieën en smeuïge harmonieën.

  Wat betreft Benjamin Britten moge gezegd worden: zijn ‘Flowersongs’ die u zult horen, componeerde hij t.g.v. het 25-jarig huwelijk van een bevriend echtpaar, een muzikaal boeket dus. Deze symbolische geste is uiteraard zeer toepasselijk waar koor en dirigent al 25 jaar met elkaar optrekken. Over stoppen wordt dus ook niet gesproken, zijn er zelfs voorjaarsklanken te beluisteren, want voor ons koor is het nog lang geen herfst. Stadsorganist van Doesburg Wilbert Berendsen  lardeert het geheel met improvisaties die een link leggen tussen de verschillende programmaonderdelen. Bas Jan Peter Versteege uit Zandvoort zingt mee als projectlid van het koor.